3 inredningstips som skapar ett större rum

De flesta drömmer om ett hem som känns stort, luftigt och hemtrevligt. Det är dock inte alltid så lätt att förverkliga drömmen. Istället är det många rum som känns trånga och stökiga. Med några smarta inredningstips kan du dock enkelt skapa en illusion av ett större rum.

Inred med speglar

Speglar är ett mycket effektivt sätt att förvandla ett rum. Genom att inreda med speglar kan du trolla med rummets storlek för att skapa effektfulla effekter med reflektioner och ljus. Speglar har gått från att ha varit en praktisk nödvändighet i badrummet till hemmets trendigaste inredningsdetalj. Dekorera dina väggar med speglar i olika former och storlekar för att skapa dimensioner och effektfulla kontraster. Extra snyggt blir det med runda speglar som ger ett coolt avbrott till fyrkantiga tavlor och posters på väggarna. Hos bga.se hittar du ett stort utbud av snygga speglar. Deras runda speglar får rummet att kännas lättsamt och lekfullt. Den runda formen i kombination av en spegel gör att rummet upplevs som ljusare och luftigare. Runda speglar passar i alla rum, men de har särskilt stor effekt i mindre rum eftersom de verkligen gör en stor skillnad tack vare den öppna känslan som den medför. Placera gärna spegeln så att dagsljuset faller mot den alternativt vid en lampa.

Dekorera med växter

Att inreda med växter är ett klassiskt knep för att snabbt skapa en känsla av ett ombonat hem. Testa gärna att sätta ut växter på olika nivåer, exempelvis i en hylla eller på en piedestal, för att skapa illusionen av ett större rum. Att dekorera en stege med växter, gärna bredvid din runda spegel, är ett sätt att ge liv åt en tråkig vägg. Dekorera gärna med fler olika växter i olika storlekar.

Använd rätt belysning

Belysningen är mycket viktig för att rummet ska kännas fräscht och rymligt. Använd gärna många olika ljuskällor för att skapa en hemtrevlig känsla. Om du har en eller flera speglar i rummet bör ljuskällan placeras framför spegeln så att ljuset reflekteras ut i rummet.

Leave a Comment

marinate