Att inreda med tapeter

När du flyttar in i ett nytt hem är det bra om alla grunder är färdiga, som väggar, golv, tak och så vidare. När det kommer till väggarna kan du välja mellan att måla eller tapetsera. Tapetsering är någonting som du antingen tycker om eller inte. Med den rätta tapeten kan du verkligen lyfta upp ditt hem och göra inredningen mer personlig. Känner du dig fortfarande osäker på om tapetsering är något för dig kommer här några fördelar:

Det finns någonting för alla

När du besöker en butik för att köpa tapeter kommer du snabbt inse att det finns ett stort utbud. Det finns till exempel ett utbud med Sandberg tapeter, vilka har ett mer antikt utseende, och andra märken som är mer moderna. Det finns även alla möjliga färger, strukturer och mönster. Detta betyder att det finns tapeter som passar alla olika smaker.

Tapeter kan visa personligheten

Du kan visa vem du är med tapeterna. Du har kanske upptäckt att när du besöker någon får du en idé om vem den personen är efter hur deras hem ser ut. Framförallt hur väggarna ser ut, om de målat, tapetserat, har hängt upp konst och så vidare. Tapetutbudet är väldigt stort, vilket gör det lättare för dig att hitta några som visar dig och din personlighet. Detta i sin tur kommer ge andra personer en sorts inblick i vem du är.

Tapet som konst

Tapeter användes förr som en pampig bakgrund till olika rum. Med dagens stora utbud av tapeter kan du välja en som ger dig en känsla av konst. Du kan alltså tapetsera med snygga mönster istället för att hänga upp flera tavlor på väggarna. Vill du istället hänga upp foton och liknande kan det vara bäst att satsa på en enfärgad tapet.

Vad du kan göra med överbliven tapet

Skulle du ha tapet över när du tapetserat klart rekommenderas det att du inte slänger bort den. Du kan använda den till en hel del pyssel, som till scrapbooking eller att klä in ett skåp i tapeten. Det är dessutom mer hållbart.

Möjligt att byta tapet

Vissa tröttnar på sina tapeter efter en viss tid. Som tur är varar inte tapeterna för evigt. När de har börjat lossna kan du ta bort dem och sätta dit nya. Det kan vara trevligt ifall du vill möblera om hela rummet, och skapa en helt ny känsla.

Att tapetsera

En sista fördel med att välja tapeter är att det går lite snabbare jämfört med att måla rummet. Om du målar kan det behövas ett flertal lager för att det ska bli bra. Dessa måste dessutom torka emellanåt. Vid tapetsering krävs endast ett lager. Du börjar med tapetklister och sedan sätter du upp tapeterna. Väljer du mönster kan det vara lite småkrångligt eftersom det måste passa ihop. I dessa fall kan du faktiskt anlita en professionell tapetserare, eller målare, som hjälper dig.

Leave a Comment

marinate