Så gömmer du rören i badrummet

Många är vi som stör oss på rören i badrummet. Rören är varken trevliga att titta på eller lätta att städa. Det tar inte lång tid innan det har samlats mängder med damm som behöver tas bort och återigen får du stå och knöla med diverse städartiklar för att komma åt alla hörn och kanter. Rören fyller dock en mycket viktig funktion och därför kan du inte bli av med dem helt. Utan rören i badrummet får du varken vatten- eller avloppssystem som krävs för dusch, bad, toalett och tvätt.

Men vad ska man då göra om man anser att rören är riktigt fula? Ett alternativ är att boka professionell rörmokare och få hjälp att integrera rören i väggen eller i inredningen i badrummet. Det är ett bra och högklassigt sätt att dölja rören och samtidigt få ett badrum som är mycket lättare att underhålla. Har du inte råd eller möjlighet att boka rörmokare kan du med fördel använda våra smidiga inredningstips istället!

Bästa knepen för att dölja fula rör

Det finns flera sätt som du kan gå tillväga för att dölja rör från t.ex. tvättställ eller toalett i ditt badrum. Våra tips kan användas av både hyresgäster såväl som lägenhets- och husägare.

  • Ett snyggt tvättställ är den bästa och smidigaste lösningen för att dölja rör. Tvättställ kan både integreras i handfatet eller ställas på golvet under det.
  • Växter gör sig lika bra i badrummet som i vardagsrum eller kök. Varför inte placera en stor och fin golvväxt framför rören för att dölja de mest synliga delarna?
  • Att dölja rör från toaletten är oftast svårare. Istället för att dölja rören kan du använda dem som “hängare”. Häng några söta handdukar, trasor eller annat på rören och låt dem fungera som något annat.
  • Att rengöra rören är sällan en rolig uppgift. Istället för trasa och diskmedel kan du använda en sprayflaska med vatten och såpa. Spraya bara alla rör och låt vattnet dra med sig dammet bort.

Leave a Comment

marinate