Minimalistisk inredning

Den ofta använda meningen “less is more” beskriver perfekt det vackra med minimalistisk inredning. Monokromt, simpelt och städat. Så fort man kommer in i en minimalistiskt inredd bostad är det svårt att motstå dess charm, men att lyckas uppnå denna charmiga estetik är svårare än man kan tro. Det är inte bara att välja ett fåtal möbler och ställa dem mot en vit vägg.

Men oroa er inte, nedan förklaras hur ni enkelt kan uppnå denna tidlösa inredning!

Det första man bör tänka på när man bestämt sig för att köra på en minimalistisk inredning är just färgerna. Det finns flera olika färger man kan välja för en mysig minimalistisk bostad. Tänk neutrala färger – grått, beige och vitt är bara några av de underbara färgerna du kan välja bland, få mer inspiration för färgval här. Detta är dock inte det viktigaste när det kommer till den minimalistiska charmen vi är ute efter. Det vi letar efter är en tydlig röd tråd mellan färgerna från rum till rum. Alltså att man väljer en färg och håller sig till den fast i flera nyanser som man använder genom bostaden. Den gyllene regeln man brukar prata om är tre nyansers regeln, alltså att man använder sig av tre nyanser av till exempel grått genom hela bostaden.

När det kommer till möbler så är det väldigt fritt när det kommer till minimalistisk inredning. Man kan få väldigt mycket att fungera. Men generella tips för val av möbler är att försöka undvika “trendiga” möbler som man väldigt snabbt tröttnar på och istället välja klassiska till exempel trämöbler som är tidlösa och alltid kommer att funka. En viktig aspekt av minimalism är också funktionalitet, det vill säga simpla och funktionella möbler som är kvalitativt gjorda. Det är också viktigt att möblerna ser bra ut enskilt då minimalism fokuserar väldigt mycket på enskilda, specifika delar av bostaden, vilket bidrar till att alla möbler bedöms enskilt och inte som en helhet tillsammans.

Leave a Comment

marinate