Feng shuia ditt hem

Feng shui är en kinesisk lära om hur den omgivande miljön påverkar allt levande. Orden Feng shui betyder vind och vatten och allt bygger på att leva i harmoni med naturen och om hur man bäst utnyttjar den universella livskraften qi. Även de fem elementen har en viktig del här.

Möblering

Ställ dina möbler i kraftposition, det vill säga så att du har utsikt över rummet och stöd i ryggen. Att ha sängen mitt i rummet kan göra dig nervös, men har du den mot en vägg och så du har uppsikt över dörrar och eventuella fönster så känner du dig tryggare. Kombinera även motsatspar för att få balans och lite känsla av yin och yang. Det kan vara en kantig soffa med runda kuddar i en färg som avviker. Blanka material mot matta material, ljusa färger mot mörka färger. Tänk även på att möblera från mitten. Kommer möblerna ut en liten bit från väggen kommer energin och luftigheten i rummet att flöda bättre, vilket motverkar en känsla av instängdhet.

Växter

Växter är en stor del av naturen och det är i naturen du kan hämta kraft och återhämta dig. Se till att ha din egen natur i hemmamiljön genom att skapa gröna oaser. Det kan vara ett sideboard med gröna växter i olika höjd, det kan även vara en palm i ett hörn av rummet. Att använda växter som motpoler till möbler kan vara effektfullt det med, som en svart rund kruka med en låg växt på en kantig vit byrå.

Currylinjer

Currylinjer är som jordens magnetfält och de kan påverka människan negativt med stress och olustkänslor. Dessa linjer är bra att undvika, alltså att ställa sängen eller soffan mitt på en sådan linje kan göra att man sover dåligt eller inte kommer till ro. För att få veta mer om dessa linjer kan du anlita en Feng shui-konsult som hjälper dig att undvika dem och var de är just i ditt hem.

Leave a Comment

marinate