Fixa den mysigaste julinredningen

När mörkret faller och julen börjar närma sig är det många som blir sugna på att pynta i hemmet. Julen är årets mysigaste högtid vilket ställer särskilda krav på inredningen. De flesta vill att julen ska kännas speciell och därför måste hemmet inredas med särskilda juldekorationer. Här får du tips på hur du fixar den mysigaste inredningen som maximerar julkänslan.

Välj en riktig julgran

Det är svårt att få till den äkta julstämningen utan en riktig julgran. Strunta i plastgranen och satsa på en ekologisk julgran i valfri storlek. Smålandsgran har ett brett utbud av olika granar och de levererar hem till dörren. Frakten kostar endast 95 kronor oavsett granstorlek och antal varor du beställer. Perfekt för dig som vill slippa släpa hem en gran på bussen eller smutsa ned bilen.

Inred med ljus

Julen är ljusens högtid. När det är mörkt utomhus är ljuspunkterna bland de viktigaste inslagen i julinredningen. Dekorera med ljusslingor, levande ljus, elljusstakar, adventsstjärnor och andra ljuskällor. Det är dock oerhört viktigt att vara försiktig med levande ljus. Julen är även den tid på året när många brandolyckor sker i hemmet. Lämna aldrig levande ljus obevakade och ställ inte värmeljus för nära varandra. Om du har husdjur eller småbarn bör du vara extra försiktig.

Inred i julens färger

Julen är högtiden när du kan gå loss med färgerna grönt, rött, vitt och guld. Låt julen stråla med hjälp av dessa färger. Det är inte nödvändigt att köpa nya möbler i dessa färger. Istället bör du satsa på mindre dekorationsföremål, dukar och kuddar i dessa färger. Det finns många prydnadsföremål som är typiska för julen, exempelvis en julbock, krubba och adventsstjärnor. Om det är någon gång på året som dessa ska vara en del av inredningen är det vid jul.

Inred med dofter

Många av våra minnen är associerade med dofter och lukter. För att skapa härliga julminnen och skapa den rätta stämningen är det därför viktigt att det luktar jul. Inred med typiska juldofter som pepparkakor, lussebullar, öppen spis, nejlikor, glögg, apelsin och mycket mer. Tänk igenom vilka dofter som du associerar med julen och se till att dessa omger rummet. Ett tips är att dekorera med apelsiner med kryddnejlikor, koka glögg på spisen och hänga pepparkakor i julgranen för att få den rätta stämningen. Att ha en väldoftande julgran är såklart A och O för att få den rätta juldoften.

Inred med växter

Julen är det perfekta tillfället när du kan överge den minimalistiska inredningstrenden och istället överdriva dekorationen. Låt växterna ta plats och inred med julblommor, torkade kottar, grankvistar och torkade blommor. Julros, julstjärna och julbegonia är exempel på vackra vinterblommor som ger rätt stämning. Låt fantasin flöda och var inte rädd att ta ut svängarna. Det är trots allt bara jul en gång om året.

Leave a Comment

marinate