Fotokonst lyfter inredningen

Fotografier och fotokonst har under senare år blivit allt hetare både på konstmarknaden och som inredningsdetaljer. Med fotografier i inredningen skapar du enkelt ett personligt och intressant intryck.

Fördelen med fotografier är att det är enkelt att kombinera egna och andras motiv för att skapa en tilltalande helhet. På Frameit finns ett stort antal färdiga fotomotiv att välja mellan och de erbjuder också printstudio, så att du enkelt kan skapa högkvalitativa printar med dina egna fotografier.

Hitta rätt fotografier

Fundera över vad som fungerar med resten av inredningen färgmässigt för att hitta rätt. Den som föredrar en stramare inredningsstil kan med fördel inreda med svartvita fotografier. Att skapa en tavelvägg med fotografier med olika motiv men i samma kulör eller med samma tema ger en intressant helhet. Här blir varje enskilt fotografi del av en större helhet.

För den som vill ha ett riktigt kraftfullt uttryck kan fotografiet blåsas upp i gigantisk storlek på en fototapet. Det finns möjlighet att skapa fototapeter av egna bilder men också färdiga motiv redo att sättas upp.

Tänk på att ramarna är en stor del av helheten. En mer geometrisk stil blir det med smala svarta metallramar som placeras med millimeterprecision. En intressant lösning är att köpa ramar från loppisar och spraymåla i samma kulör – då blir ramarna verkligen en del av konstverket samtidigt som färgen ser till att det inte blir för spretigt.

Testa att inreda med foto – det är ett enkelt sätt att förhöja trendgraden i alla rum.

Leave a Comment

marinate