Hur du inreder konferensrummet

Ett konferensrum gör sig bäst med ganska neutrala färger som inte sticker ut för mycket eller fångar blicken så tankarna vandrar iväg. Det ska samtidigt vara inbjudande och erbjuda en lugn miljö där kablar och tekniska hjälpmedel inte är i vägen eller utgör en säkerhetsrisk.

Det första du behöver göra är en behovsanalys. Vad ska rummet användas till? Vilken typ av konferenser och för hur många deltagare? Ska det vara ett vanligt mötesrum där deltagarna inte använder teknisk utrustning eller behövs det projektor och whiteboard? Du behöver också tänka på utifrån antalet deltagare vilka möbler som är bäst för ändamålet. Ett enda stort bord eller flera små som kan grupperas om till olika formationer.

Tänk på att textilier i rummet ger ett bättre ljud så gardiner och textilier på väggarna samt mattor kan göra underverk för att det ska bli lättare att höra vad deltagarna har att säga. Ljuset ska vara bra och rummet ska ha ljus överallt, helst ett så dagsljusliknande ljus som möjligt. Ett hörn för förfriskningar kan vara bra och även i konferensrummet är det viktigt med växter för att ge en avslappnad känsla.

Leave a Comment

marinate