Inred ditt badrum

Ett av de viktigaste rummen i bostaden är badrummet och toaletten. Här spenderar du en del tid och det ska vara både trivsamt och funktionellt. Lättstädat är heller ingen nackdel så wc-stolar som hänger på väggen är smidigt. Ett badrum med atmosfär inbjuder till sköna bad i badkaret eller en välgörande dusch efter en stressig dag.

Att skapa trendiga badrum som dessutom fyller sin funktion som just badrum är en konst. Det ska inte vara för plottrigt med saker överallt men ändå ska det finnas plats till förvaring av allt du behöver för skönhet och kroppsvård, kanske tvättmaskin och handdukar också. Ett litet rum med många ändamål.

Bygger eller renoverar

När du renoverar eller bygger ett badrum kan du tänka på stora saker som material och fasta möbler som wc-stol, handfat och dusch eller badkar. Vad ska vara var och av vilken form, material och färg? Kakel och klinker? Värmegolv? Och färger. Tänk på att göra det lättstädat från början.

Tips för små plånböcker

Har du ett befintligt badrum du vill inreda lite snyggt men inte har möjlighet att byta ut fasta delar, som exempelvis i en hyresrätt, så finns det mängder med småtips som ändå gör att du kan få ett trivsamt badrum. Du kan använda färgtema på duschdraperi, handdukar och badrumsmatta, byta knoppar på lådor och dörrar, ändra duschmunstycke och kranar och du kan även sätta lite färg på tillvaron med dekorplast. Just dekorplast kan du ta bort när du flyttar för att återställa badrummet till sitt ursprungliga skick. Du kan sätta remsor av dekorplast på både kakel, badkar och golv för att få ett färgbyte eller mönster. Glöm inte bort att en krukväxt i fönstret piggar upp.

Leave a Comment

marinate