Inred i shabby chic

Kort sagt kan man säga att shabby chic är stilen där allt ska vara gammalt, slitet och vitt. Helst flagnat vitt eller pastell. Är det inte gammalt kan det göras för att se gammalt ut. En sliten lantlig stil som väl kan passas in i dagens återbrukssamhälle.

Inredningsdetaljer som kan vara gamla trädgårdssaker blir helt plötsligt fina föremål på en hylla inomhus. Hinkar och burkar i zink är ett måste för att ens få kalla sitt hem inrett i shabby chic, oavsett hur många patinerade speglar du har satt upp i hallen och sovrummet.

Det är lätt att hitta bra möbler om man vill patinera själv. Fynda på loppis och använd lite sandpapper, eller måla om möbler som inte är vita. Bäst resultat är att måla dem mörka först och sedan något lager vitt. Därefter tar du ett sandpapper och slipar lite här och var så den vita färgen nöts bort på sina ställen.

Shabby chic är en stil som ger intryck av gamla lantliga och slitna möbler och inredning. Det är förmågan att se skönhet i gamla saker och att återanvända saker till ett annat ändamål. En gammal lastpall kan bli en jättefin hylla för dvd-filmerna exempelvis.

Leave a Comment

marinate