Inred med ljus

Något som kanske ofta glöms när man pratar om inredning är vikten av ljuset i rummet. Att välja rätt belysning för ditt rum är något av det viktigaste för din inredning då det påverkar precis allt annat. Dina väggar, möbler och accessoarer kan se väldigt olika ut beroende på hur du ljussätter rummet. Att välja rätt lampor blir en av de viktigaste bitarna och är något du bör lägga ned lite extra tid på.

Välja lampa efter design

Olika lampor passar bra i olika rum. Det första du bör tänka på är om du vill att din lampa ska stå ut som ett eget design moment eller smälta in omärkligt med resten av inredningen. Vill du ha en lampa som hänger långt ned som en pendel eller kanske en vacker plafond monterad tätt mot taket? Utbudet numera är enormt och det går att hitta lampor i alla möjliga sorters material former och färger. Metall, glas, papper fjädrar, du kommer bli förvånad över allt fint du kan hitta. Tänk på vad som kan passa i olika rum hemma. Istället för att ha liknande lampor i alla rum varför inte göra motsatsen och gör varje enskilt rum till något eget. I vardagsrummet där man kanske har lite extra möbler kan det passa bra med en smidigare lampa medan sovrummet kan vara lämpligt för en stor fin lampa som hänger ned i mitten och drar ögonen till sig.

Så har ljusskenet betydelse

I rum såsom kök är det viktigt med skarpt ljus medan lite mildare mer dämpat ljus passar sig bättre i sovrummet. LED lampor är numera det självklara valet för mindre energiförbrukning och att investera i en dimmer så du kan kontrollera ljus efter behov är ett smart val. Du vill belysa efter humör och stämning och för vad som är praktiskt. Prova dig fram rum för rum och kom ihåg att det är roligt att förnya med nya lampor ofta!

Leave a Comment

marinate