Inreda hemmet i lantlig stil

Att inreda sitt hem i lantlig stil är något som blivit populärt de senaste åren, särskilt för dem som bor på landet. Det går att hitta många fynd på second hand-butiker, loppisar eller via nätet. För dig som är händig kan du måla och klä om möbler som blivit slitna. Helt plötsligt får möbeln ett helt nytt ansikte och du kan renovera flera möbler så att de passar ihop.

Något som är populärt just nu är möbler gjorda i trä, som gran eller ek. Möblerna är robusta, tunga, men väldigt vackra i en stuga på landet. Har du ett stort lantkök finns det snygga och billiga kökssoffor att köpa. Du kanske bara behöver behandla det virke som möbeln är gjord av eller så kan du måla om. Gamla robusta möbler är tacksamma att göra om.

Tips

Det finns flera tidskrifter där du kan hitta inspiration som passar ditt hem. Facebook har sidor där du kan få förslag genom att andra lägger upp bilder från sina hem och skriver hur de gjort om sina möbler, eller var de fått tag i dem. Här kan du givetvis lägga upp foton från ditt eget hem. Det är alltid trevligt att dela med sig, få positiv feedback med mera.

Chabby Chick

Den här inredningsstilen blev snabbt populärt i flera länder, däribland i Sverige under 1980-talet. Inredningen är lantlig och romantisk. Stilen utvecklades i Storbritannien, och skulle i första hand finnas i stora hus på landet. Shabby Chick skulle passa extra bra i hem med dyrbara möbler. Shabby Chick urskiljer sig genom den vita färgen som har olika nyanser, och det är också det som skiljer den stilen mot den lantliga stilen som är gjort i robust brunt trä. När det gäller Shabby Chick är sakerna också gjorda av trä, men de målas om till vitt och de ska se slitna ut. För att få saker och möbler att se slitna ut används ofta sandpapper.

Det som också utmärker denna stil är mycket volanger och spetsar. Att virka spetsar till burkar och gardiner är vanligt. Det finns mängder med nätbutiker som säljer saker i Shabby Chick. Även denna stil hittar du på second hand och loppisar. Kanske prylarna och möblerna behöver göras om lite. Är du pysslig och tycker om att fixa och dona, är det bara att ta fram vit målarfärg och sandpapper.

Blomsterarrangemang

Till det lantliga hemmet passar vackra blomarrangemang mycket bra, något som också är väldigt roligt att göra själv – särskilt höstetid när det finns mycket vackert att ta vara på i naturen. Har du ett lantligt hem med mörka trämöbler passar det bra att använda mörka färger på blommor och bär. Kottar, rönnbär och frukter är snyggt till mörka möbler. Det finns ofarlig spray till frukter som gör att de håller länge.

Är din inredning i vitt Shabby Chick finns det vackra vita blommor att göra vackra arrangemang av. Samla gärna några vänner och gör blomsterarrangemang tillsammans samtidigt som ett lättare knytkalas.

Leave a Comment

marinate