Inreda jobbets fikarum

Ett trevligt fikarum gör dagen bättre och rasterna mer njutbara. Här är det trevligt med duk på bordet, någon blomkruka och bekväma stolar.

Fikarummet, matsalen eller pentryt på jobbet är viktiga delar av vardagen. Det är här man har sin lilla vilotid under arbetsdagen. Det är också här man socialiserar med kollegorna, pratar och skrattar samt oftast äter sin lunch. En del kanske sitter och spelar kort med varandra på lunchrasten, andra vill ta det lugnt och läsa tidningen eller en bok.

Bekväma möbler

Hårda pinnstolar kan vara effektivt för att folk inte ska sitta för länge på sina raster, men du återhämtar dig bättre om du sitter bekvämt, och ska du äta medhavd lunchlåda är ett bord med stolar i rätt höjd på sin plats. Att sitta dag ut och dag in vid ett lågt soffbord och äta sin lunch är både jobbigt, bökigt och helt fel ställning. Inred därför fikarummet och/eller matsalen med möbler anpassade för ändamålet och i en bra höjd. Att byta dukar, gardiner och blomster efter årstid kan också vara trevligt så att det blir lite julkänsla i december eller kanske sommarkänsla runt midsommar.

Köksinredningen

Att ha tillgång till en mikrovågsugn att värma medhavda matlådan i är smidigt, likaså kylskåp och givetvis en kaffebryggare och tekokare. De flesta vill med jämna mellanrum ha en kopp kaffe eller kunna värma sin mat lite snabbt. Vill du som arbetsgivare också placera ut vattenautomater på arbetsplatsen eller kanske godisautomater/godislådor till självkostnadspris är det också ett effektivt sätt att återställa medarbetarnas energinivå.

Tänk på att köksinredningen bör vara stilren, enkel och lättstädad. Det behövs inget kylskåp som producerar bubbelvatten eller isbitar så länge det är rent, helt och fräscht nog att ställa matlådan i. Ha gärna ett städschema om ingen särskild lokalvårdare finns. Ett fräscht pentry är alltid trevligt.

Leave a Comment

marinate