Inredningsmisstag – Så undviker du det!

Människor pysslar mer än gärna i sina hem för att skapa en så trevlig stämning som möjligt. Det kan t.ex. handla om att man renoverar, men i de flesta fall kan det räcka gott och väl med lite ny inredning. Att inreda sitt hem kan dock vara svårare än man kan tro. Det finns många misstag som man bör undvika för att få hemmet precis som i inredningsmagasinen. Här kan du läsa om de vanligaste inredningsmisstagen som svenskarna gör. På så sätt blir det lättare för dig att undvika dem när det är din tur!

Fel storlek på möblerna

Det spelar ingen roll hur snyggt ditt hem är inrett och hur dyra dina konstverk är om du har fel storlek på möblerna. Ett stort hem med mycket yta kan lätt bära upp tunga möbler, medan ett mindre hem kräver nättare alternativ. Det blir dock minst lika illa om en möbel är för liten för rummet den ska vistas i.

Konst som “alla har”

Massproducerad konst kan upptäckas på några sekunder efter att du har klivit in i ett hem. Det är egentligen inget fel i sig och vi menar inte att du ska lägga tusentals kronor på dyra konstverk. Det man däremot bör tänka på är att det kan sänka intrycket av ett rum väldigt mycket. Vill du ha unik konst så besök second hand butiker, loppmarknader eller auktionssajter på nätet.

För lite förvaring

Om du inte har tillräckligt mycket förvaring i ditt hem finns det risk för att det ständigt kommer se och kännas väldigt stökigt. Om hemmet i sig inte erbjuder förvaringsmöjligheter kan du själv skapa sådana med hjälp av lådor under sängen, hyllor, skåp med dörrar och mycket mer. Kom ihåg att satsa på förvaring i alla rum, t.ex. källsorteringskärl för att enkelt kunna källsortera hemma i köket och dessutom leva mer miljövänligt.

Häng gardinstången rätt

Något så litet som en felplacerad gardinstång kan snabbt göra att ditt hem ser “oklart” ut. Ett vanligt inredningsmisstag är att man hänger stången alldeles för långt ner, det vill säga direkt ovanför fönsterkarmen. Detta får fönstret att se väldigt litet ut, speciellt om man även låter stången gå kant i kant. Dra ut stången ordentligt och fäst den istället så nära taket som möjligt.

En liten matta

En liten matta kan vara bra till mycket, men om den befinner sig under en stor soffgrupp blir det helt fel. Inredningsexperterna håller med om att ett av de vanligaste inredningsmisstagen är just att man använder sig av en för liten matta. Det som händer då är att rummet helt och hållet tappar sina proportioner. Visst kan det kännas tomt utan en matta, men i många fall är detta faktiskt betydligt bättre.

Leave a Comment

marinate