Lugn och ro i sovrummet

Sovrum är viktiga och i sovrummet ska du också få ro att vila och återhämta dig efter dagen så du vaknar pigg och utvilad morgonen efter. Med rätt detaljer och ordning får du ett trivsamt sovrum som du kan slappna av i. Sovrummet ska också vara praktiskt, därför behöver du tänka till innan du inreder eller möblerar det.

Enkelhet och trygghet

För att sova gott om natten behöver du trygghet och lugn. Att ha tv i sovrummet kan tyckas skönt, men tänk på att det inte får dig att varva ner, tvärt om. Du kan istället bli fast i ett program och fortsätta titta så att sömnen blir lidande. Det medför efter ett tag sömnbrist och stress. Helst ska inte ens mobilen finnas i närheten, och absolut inte bredvid dig på kudden. Mobilen tar onödigt mycket tid och nattsömn av dig som det är, utan att du ska ha med den i sängen också. Lägg ifrån dig den, helst utanför sovrummet. Det finns normala väckarklockor utan appar för sociala medier och sms, investera i en sådan. Internet kan vänta till dagen efter, så viktigt är det inte med Nisses uppdatering om vad han åt till kvällsmat. Försök att minska skärmtiden innan och absolut efter du har gått och lagt dig så sover du bättre. Att du har en riktigt bra madrass för just dina behov och vikt är bra, det gör också att du sover bättre och vaknar utvilad. Madrassen sägs vara den viktigaste inredningen i ett sovrum och ha gärna en matta bredvid sängen, för vem vill kliva på ett kallt golv på morgonen? Att ha uppsikt mot dörren skapar också trygghet.

Andra detaljer

För att sovrummet ska kännas både praktiskt och trivsamt är det bra om du har lite organisation på tillvaron. Bra förvaring för dina kläder så att allt inte ligger i högar på golvet samt ett nattduksbord att ställa småprylarna på är alltid bra. Glasögonen och kanske vattenglaset och väckarklockan behöver någonstans att stå så att du slipper kliva ur sängen för så enkla saker som att kolla klockan.

Tänk varmt och ombonat med ett tema. Det funkar även med olika teman för vuxna, skippa Spindelmannenlakan och satsa på en härlig jordnära färg som matchar gardinerna och som dessutom går igen i den mysiga mattan. På sängen kan du ha en pläd eller ett överkast i en avvikande färg för att få till en kontrast. Några doftljus kan verka trevligt och avslappnande samt en klädbetjänt så du slipper klädhögar på golvet.

Leave a Comment

marinate