Postmodern inredningsstil

Denna stil började på 70- och 80-talet men fick ett otroligt uppsving på 90-talet. Stilen går ut på att motsätta sig modernismen med det rena och kliniska tänkandet. För att inreda postmodernt tar du bort alla personliga detaljer och fixar en enkel och ren inredning med många raka former. Tänk slätt, rakt och kvadratiskt. Fyrkanter och linjer.

Använd lådor med lock eller lådor som inte är genomskinliga, helst i svart eller vitt för att lägga alla personliga saker i. Dessa lådor gör sig bra i en bokhylla eller rumsavdelare med raka linjer. Just svart och vitt är dominerande i grunden för inredningen. Mörka väggar med en vit eller ljus soffa är postmodernt. Eller tvärtom.

För att bryta det svarta och vita kan du ha färgglada vaser eller någon färgglad tavla och kanske en färgglad pläd i soffan som dessutom är mönstrad med glada prickar eller cirklar för att bryta de övriga linjerna. Detta gör att blicken dras till detaljerna, som ändå inte ska vara allt för många. Gruppera gärna prydnadsföremålen, många på ett litet ställe och i övrigt kalt.

Lättast är att inreda kök och vardagsrum i postmodern stil, men även toaletter och sovrum kan piffas till ganska enkelt med lite målarfärg eller tilltänkta mattor med rutnät. Fyrkantiga eller rektangulära blomkrukor blir pricken över i:et.

Leave a Comment

marinate