Skandinavisk inredning

Den skandinaviska stilen känns igen från inredningskataloger och huskataloger. De flesta visningshus är inredda i skandinavisk stil. Det är ljusa och jordnära färger på golv, tak och väggar, mycket enfärgat och ofta ett bra ljusinsläpp eller lampor som får det att se ut som dagsljus. Någon enstaka detalj här och där bryter av den minimalistiska och ljusa stilen för att göra det mer personligt och svart metall på hyllor, lampor och ljusstakar är helt rätt för att ge en intressant kontrast.

Det ska vara en avskalad inredning. Bara det nödvändigaste ska synas. Less is more helt enkelt. När det kommer till krukväxter ska det vara välplacerade sådana, inte ett helt fönster fullt eller grönt överallt. Tänk också på att använda textilier av hög kvalitet och naturmaterial. För att sätta personlig prägel kan någon enstaka detalj eller möbel här och där vara lite äldre och patinerad, som en gammal skänk eller fåtölj.

Den skandinaviska stilen ska upplevas som ren och enkel, luftig och lättstädad genom att det inte finns massa saker överallt. Det ska vara rymd i rummen, mycket ljusinsläpp och elegans på ett enkelt sätt. I det avskalade hemmet så är det trevligt med ett fåtal stora gröna växter, inte massa smått.

Leave a Comment

marinate