Skapa en snygg tavelvägg

Tavelväggar har blivit allt mer populära och nästan var och vartannat hem har idag en vägg fylld med tavlor eller fotografier. Att lyckas med en tavelvägg är dock inte alltid det lättaste. Inte nog med att du ska se till så att alla ramar hänger helt rakt, du måste också hänga tavlorna på ett sådant sätt att väggen inte ser stökig och rörig ut. Här nedan har vi samlat några riktigt bra knep på hur du lyckas med tavelväggen. Kom ihåg att du kan hitta mängder med snygga ramar och tavlor hos dearsam.se med snabb leverans.

Bästa tipsen för tavelväggen

1. Skapa en plan

Att bara börja spika upp tavlor på väggen är sällan en bra idé. Se till att du först planerar hur väggen ska se ut. Det kan du t.ex. göra genom att först skapa en skiss på din tavelvägg, men du kan också lägga ut tavlorna på golvet.

2. Vattenpass

Med hjälp av ett vattenpass kan du säkerställa att du hänger alla tavlor rakt. Se till att du även använder dig av en linjal för att säkerställa att mellanrummet mellan tavlorna blir som du önskar.

3. Ett balanserat samspel

För att din tavelvägg inte ska se rörig ut är det bra att välja ut två eller tre olika färgkombinationer som du använder dig av. Det kan vara färgkombinationer på motiven så väl som på ramarna.

Leave a Comment

marinate