Inred huset både ute och inne

Drömmer du om att skapa det perfekta hemmet som du alltid längtar hem till? Bor du i ett hus som behöver en uppfräschning? Då är det dags att planera för hur du på bästa sätt förändrar inredningen både inomhus och utomhus.

Inred utsidan av ditt hus

Inget hus ser bra ut utan en snygg fasad och ett tak som skyddar från regn och rusk. Börja därför din planering med att se över husets ytskick. Hur ser takets status ut att vara? Just taket är nämligen extra viktigt att det är i toppform. Om du upptäcker brister i form av trasiga takpannor är det förmodligen dags för en takomläggning. Hos Villaexperten får du hjälp med att byta tak i Stockholm och Uppsala. Villaexperten erbjuder både takrenoveringar med plåttak, takpapp och takpannor. De lägger även tak med solceller som ser ut precis som ett helt vanligt tak.

Det är inte bara husets tak som skyddar mot väder och vind. Även fasaden och fönstren är viktiga för att huset ska hålla länge. Precis som när du väljer tak gäller det att välja material och färg som passar till ditt hus inredningsstil. Tänk också på att husets utsida ska passa ihop med husets trädgård och omgivningar. Bor du i ett område med funkishus runtomkring kanske det inte passar så bra med ett rött hus med vita knutar?

Hitta din personliga stil

När det kommer till inredningen av husets insida är det lätt att gå vilse. Idag finns det många olika inredningsstilar som alla är snygga och trendiga. Med andra ord kan det vara riktigt svårt att välja en stil. En bra utgångspunkt är att använda Feng Shui som är en gammal inredningsprincip. Feng Shui handlar om att skapa ett harmoniskt hem utifrån vissa principer. Exempelvis bör möbler placeras mot en vägg med utsikt över rummet eftersom det skapar en känsla av trygghet. Även gröna växter är en viktig del av Feng shui.

Kom ihåg att välja inredningsstil med hjärtat och utgå från din personliga smak. Ett smart sätt är att välja ut de stilar som du tycker bäst om och sedan skapa en bra mix. Om du har svårt att välja kan du utgå från dina favoritmöbler. Komplettera med inredningsdetaljer som passar till de möbler du redan har och tycker om. På så sätt behöver du inte byta ut all inredning men kan ändå få en helt ny känsla i ditt hem. Perfekt även för din ekonomi och för miljön!

Leave a Comment

marinate