Inred med smart och snygg förvaring

Att inreda handlar inte bara om snygga möbler och dekorationer. Om man inte ser till att planera förvaringen av alla saker, blir det svårt att hålla ordning i hemmet och det ser snabbt stökigt ut. Lägger man ner sin själ i inredningen där hemma bör man därför se över förvaringen extra väl, så man får njuta av inredningen i vardagen. Det finns numera även en del snygga förvaringsmöjligheter som med fördel kan få visas upp. Exempelvis har det blivit mer populärt med fina förvaringslådor med mönster och i olika texturer, som man dekorativt kan stapla på varandra. Nedan följer några exempel på förvaring som med fördel kan visas upp, men även på lite praktisk förvaring som gör sig bäst bakom stängda dörrar.

Förvaring i vardagsrummet

Det perfekta vardagsrummet behöver smart förvaring för att slippa stök och oreda. Här finns det både saker man vill visa upp och saker man vill ha lite mer i skymundan. Om man har många saker och vill undvika att det ser stökigt ut, kan en större förvaringsmöbel med dörrar vara en bra idé. Här ska man tänka på att ha lådor och andra förvaringsmöjligheter för att kunna organisera i skåpet och undvika att saker bara slängs in. Ett snyggt vitrinskåp är ett utmärkt exempel på en förvaringsmöbel som kan göra rummet finare samtidigt som man får chansen att visa upp sina fina glas. Har man många filtar kan man välja ett förvaringsbord med öppen lösning så man ser filtarna igenom. Har man barn kan det vara bra med en avsedd möbel just till leksakerna, så det är enkelt att slänga ner dessa när lekstunden är över. Ett exempel på en bra möbel för ändamålet är en snygg kista eller en puff med lock.

Förvaring i större skåp

En smart förvaring med märkta lådor både för mindre och större ting, förenklar både i vardagen och den dagen det är dags för flytt. Då blir det lättare att sortera och flytta alla lådor till den nya bostaden. Väl på plats i det nya hemmet blir dessutom uppackningen enklare. För att underlätta flytten ännu mer kan man anlita flyttstädning i helsingborg och försäkra sig om ett tillfredsställande resultat samtidigt som man kan lägga sin tid på den nya bostaden.

Förvaring i kök

Om man har ont om plats i skåp och lådor, kan man hänga upp en del köksutrustning på väggen vid spisen eller i diskhörnet. Vilken förvaringslösning man har inne i lådor och skåp gör också en stor skillnad. Kanske behöver man sätta in ett extra hyllplan eller välja en djupare besticklåda för att utnyttja utrymmet till fullo. Har man begränsat förvaringsutrymme i köket är ett vanligt misstag att förvara kokböckerna där. De flesta använder trots allt inte sina kokböcker alltför ofta så kanske har man bättre plats för dessa i bokhyllan i vardagsrummet. Vad gäller livsmedel såsom pasta och ris kan man frigöra lite utrymme i skafferiet genom att sätta upp en hylla och låta dessa stå framme i vackra burkar.

Avslutningsvis bör man hellre ha för mycket än för lite förvaringsmöjligheter för att hålla hemmet städat.

Leave a Comment

marinate