Inred säkert och snyggt

Det är viktigt att ha en god beredskap för brand i hemmet. Även om det är en ganska liten sannolikhet att det börjar brinna där du bor så gäller det att vara förberedd när det väl händer. Men hur kan man inreda både säkert och snyggt?

Ett hem bör ha flera brandvarnare och det finns många snygga alternativ till den fyrkantiga standardbrandvarnaren från den lokala mataffären. På byggvaruhus som Buildor finns det både runda och organiskt formade varianter med en snygg design som passar bra i det moderna hemmet. Det finns även minibrandvarnare för dem som föredrar en diskret design. Eftersom brandvarnare helst ska placeras mitt i rummet kan det bli en viss distraktion i inredningsdesignen. Genom att satsa på en brandvarnare som stämmer överens med resten av inredningen kan du få en mer harmonisk känsla och kommer inte att lägga märke till brandvarnaren särskilt mycket.

Något som också är ett måste för ett säkert hem är en brandsläckare. Det finns idag brandsläckare med många olika färger såsom svart och vitt så att de kan smälta in bättre i inredningen exempelvis i vardagsrummet. Det finns till och med brandsläckare med specialdesignade former och särskilda motiv på. I köket kan det vara bra att ha en brandfilt på väggen för att kunna släcka bränder på spisen. Även brandfiltar finns i många olika varianter på marknaden och det går säkert att hitta en som passar just din inredningsstil. En del fabrikat tillverkar även särskilda utbytbara fodral till brandfilten så att man kan variera stilen.

För att undvika bränder i laddare som glöms kvar i eluttaget är det också bra att ha en timer. Med en sådan är laddaren bara aktiv under den tid som du själv ställer in. Även timers finns i snygga designade varianter som är en fröjd för ögat och för inredningen i stort.

Leave a Comment

marinate