Tips för att ordna den bästa middagsbjudningen

Finns det något mysigare än att samla vännerna hemma och skämma bort dem med en riktigt härlig middag? En kväll fylld av skratt, god mat och lite skvaller behöver alla någon gång ibland. Vill du att dina vänner ska komma ihåg just din bjudning lite extra så kommer här några fantastiska tips på hur du blir den populäraste middagsvärden i gänget.

Städat och gott om plats

Det första gästen anländer till är hallen så se till att du har det välstädat och att gästerna kan hänga av sig i lugn och ro. Städat och bekvämt bör det också vara vid matplatsen. Finns möjlighet i ditt hem så investera i ett rejält matbord med vackra och bekväma matsalsstolar för att gästerna ska få känna kunglig komfort.

Överdriv med dukningen

Att duka och dekorera bordet är a och o. Man behöver inte vara inredningsexpert eller stylist för detta. Med några enkla knep får man till en fin dukning på nolltid. Lek med servetter, dukar, ljusstakar och stenar för att dekorera bordet. Anpassa efter säsong eller om middagsbjudning går efter något särskilt tema. Endast fantasin sätter gränser här så våga ha kul med dukningen.

Överraskande lekar

Våga testa något nytt på nästa middagsbjudning och överraska gästerna med en ny spännande lek. Det finns mängder av festliga lekar som passar bra runt ett middagsbord, till exempel ett egenskrivet quiz eller ett färdigt frågespel.

Att leka och spela spel är en bra isbrytare om gästerna inte känner varandra, men också ett roligt inslag för det där kompisgänget som gått igenom allt tillsammans. Lite senare på kvällen när maten är avklarad så är charader en klassiker som lockar fram många skratt och roliga samtal.

Leave a Comment

marinate