Homestyling inför bostadsförsäljning

Det finns en hel del att tänka på inför försäljningen av sin bostad. Homestyling av bostaden är något man inte bör glömma, då detta kan göra stor skillnad på slutpriset. Om du själv är en frekvent lägenhetstittare på olika sidor vet du själv om hur viktig presentationen av en bostad är. Ett tips är att kolla igenom olika bostäder på Boneo för att få en känsla av vad som säljer bäst för dig personligen.

Minimalistiskt och opersonligt

Två ledord du bör ha med dig vid stylingen är att du ska ge ett minimalistiskt och opersonligt intryck.

Ta ner alla personliga tavlor, göm undan inredningsdetaljer som tar mycket fokus och se till att hålla det stilrent. Varför? Jo, köparen ska kunna se sig själv bo i bostaden.

Om bostaden skriker ut din personlighet, visar personliga fotografier från er som bor där idag och allmänt känns bebodd blir det svårt för köparen att se sig själv bo i bostaden.

För dig som bor i en mindre bostad kan det vara en idé att få den att kännas större. Du kan få tips och trix här för att skapa ett större rum.

Renovera och fixa skavanker

Kanske något av det sista du vill göra när du väl bestämt dig för att flytta. Spekulanter kommer alltid hitta minsta lilla fel på bostaden för att försöka få ner priset. Därför är det rekommenderat att du fixar till bostadens skavanker innan fotografering och försäljning. Täck igen små hål, slipa trägolv, måla lister samt se till att allt är helt och välvårdat.

Såvida en bostad inte säljs som ett renoveringsobjekt vill köparen flytta in i ett färdigt hem där dom kan flytta in direkt. Om de därför märker av att det finns en hel del skavanker att fixa till direkt kan spekulanten välja att hoppa av eller försöka få ner priset. Därför är det värt att lägga lite tid på att fixa till sådant du tidigare kanske skjutit upp. En mindre kostnad för dig som kan ge dig ett högre försäljningspris.

Lampor

Se till att alla lampor fungerar. Är det mörkt i ett hörn? Ställ dit en lampa! Lampor är ett enkelt sätt att skapa en mysig atmosfär. Läs mer här om hur du inreder rätt med hjälp av olika ljuskällor.

Storstäda

Förutom att du ska ha tagit bort allting från ytor såsom diskmedel, schampoflaskor, tvålar och annat som vanligtvis står framme är det viktigt att storstäda hela bostaden.

Tänk på att eventuella spekulanter gärna kommer vilja kolla i lådor och skåp. Se till att fönstren är putsade, alla ytor är skinande rena och det luktar fräscht i lägenheten. Ingen kommer bli sugen på att köpa din bostad om det är smutsiga fläckar överallt eller om det finns en konstig oidentifierad lukt.

Blommor och växter

Blommor och gröna växter är det bästa sättet att ge intryck av ett välmående hem. Ställ fram lite olika växter för att skapa denna känsla. Se däremot till att dom inte ger ifrån sig lukt, då det finns många allergiker.

Leave a Comment

marinate